středa 4. února 2015

Konturování obličeje podle jeho tvaru

Čím dál více žen se zajímá o konturování obličeje. Ať už je to proto, že se jim nelíbí jejich přirozený tvar, nebo proto, že chtějí svůj krásný obličej přivést k ještě větší dokonalosti, konturování je pro většinu z nás obrovský nerozlousknutý oříšek.

Díky konturování můžeme podtrhnout a zvýraznit to, co se nám na nás líbí, nebo naopak potlačit to, s čím nejsme tak úplně spokojeni.

S trochou cviku může konturovat úplně každý!

Přiblížíme vám různé tvary obličeje a k nim nejvhodnější konturování.
Obecně pro všechny typy a tvary platí, že matný bronzer se nanáší pod lícní kosti, do krajů čela a na kraj čelistí. Myslete na to, že co bude tmavší, to bude ustupovat do pozadí a naopak světlejší místa budou z obličeje více vystupovat.


Srdcový tvar

Tento typ obličeje se nejlépe tvaruje pomocí tmavšího pudru, který se aplikuje na spánky, lícní kosti a boční partie čela.
Obličej opticky protáhneme pomocí highlighteru na střed čela, střední linii nosu, střed brady a oblast pod očima. 

 (zdroj obrázku: sephora.com)



Kulatý tvar

Kulatý obličej má charakteristicky všechny plochy stejné, nevýrazné a ploché. Pro konturování tohoto typu obličeje jsou nejdůležitější tři oblasti, a sice nos, oblast pod čelistmi a lícní kosti.

Existuje jednoduchá a rychlá pomůcka, kdy tyto tři oblasti spojíme v jednu tím, že na každou stranu obličeje nakreslíme číslo 3, v praxi je to jedna normální a jedna zrcadlově obrácená trojka.

Začínáme na čele, pokračujeme přes spánky, zobáčkem na lícních kostech a spodní část čísla 3 zakončíme na čelistech. Highlighter aplikujeme na střední linii nosu, střed čela a na střed brady.

 (zdroj obrázku: sephora.com)



Trojúhelníkový tvar

U trojúhelníkových ostrých rysů se snažíme o to, aby celkový dojem nebyl tak "tvrdý". Upozadit tedy chcete ostré čelo, vystupující lícní kosti, čelisti a špičatou bradu.
Všechny tyto zmíněné oblasti pokryjeme tedy tmavým pudrem, tmavým makeupem nebo čímkoli tmavé barvy co používáte na konturování.

Highlighter je zde opět na stejných místech jako v předchozích případech. Je to taková konturovací rutina, protože ve většině případů se snažíme podtrhnout stále stejné oblasti.

 (zdroj obrázku: sephora.com)


Oválný tvar

Tento tvar obličeje je na konturování nenáročný. Jedná se o téměř dokonalý tvar ke konturování. Pokud máte oválnou tvář a vyšší čelo, nebojte se aplikovat trochu bronzeru nebo tmavého pudru i na něj, a sice po celém jeho obvodu.

(zdroj obrázku: sephora.com)


Obdélníkový tvar s ostrými rysy

Zde se řídíme téměř stejnými pravidly jako u trojúhelníkového tvaru. Do pozadí se snažíme dostat ostré hrany čela, čelisti a lícní kosti, které vystupují. Také nesmíme zapomenout na hrany nosu a highlighter na jeho střed, čímž nos protáhneme celkově zúžíme obličej.

                                                                                       (zdroj obrázku: sephora.com)




Žádné komentáře:

Okomentovat